Een vormgever

4. Een grafisch vormgever, die je content laantrekkelijk laat smoelen.

Wat is het belangrijkste aan de Narrowcasting?

Antwoord: De content!

Dus, wat laat je zien en ziet het er aantrekkelijk uit om te lezen en/of te bekijken? Onze ervaring leert ons dat dynamische content meer aandacht trekt dan stilstaande content. Film voor narrowcasting steekt anders in elkaar dan film voor andere media. De voornaamste reden is dat er bij narrowcasting vaak geen geluid gebruikt wordt. Geluid is wel mogelijk, zoals bij een beeldkrant of touchscreen, maar vaak hangt een scherm op een locatie waar geluid niet wenselijk is. Verder is het ook goed mogelijk om een scherm in portret mode (staand) te gebruiken waardoor je meer het idee krijgt van een poster. Dit zorgt er voor dat de volledige video speciaal gemaakt moet worden voor een dergelijke opmaak.

Wij werken met speciale software die gemaakt is om snel en eenvoudig dynamische content te vervaardigen. Dit kan zijn in de vorm van een enkele uiting maar ook in de vorm van een template.  Een template is een vast masker in jouw huisstijl hier kun je zelf, op een eenvoudige manier, de inhoud aanpassen. Voorbeelden hiervan: een pagina met openingstijden of een welkomstpagina bij een receptie. Als we nog iets verder gaan, kunnen we er ook voor zorgen dat die template automatisch gevuld wordt door data die uit een database komt of elders van internet wordt gehaald. Voorbeelden hiervan zijn weerpagina’s of nieuwspagina’s.

Voor het vervaardigen van content heeft FCA alle benodigdheden in huis zo kunnen we foto’s maken maar ook films is voor ons geen probleem. Doordat we alle apparatuur in huis hebben kunnen we vaak zeer snel schakelen en tot mooie producties komen. Een ander groot voordeel is dat we alle content die we maken rechteloos aanbieden, zo kun je deze content ook in zetten voor andere doeleinden.