Het scherm

3. Welk visueel, digitaal middel om content te tonen?

Dit kan een monitor zijn, een tv, beamer projectie, touchscherm of een LED wall.

Dit hangt af van verschillende factoren:
1. De afstand van de kijker tot de uiting

Bij een grotere afstand kom je uit op grotere schermen: beamers of vidiwalls.
Moet het nog groter kun je overstappen op één of meerdere LEDwalls. Met LED techniek werk je met blokjes in het scherm. Deze blokjes kun je naar eigen inzicht vormen en invullen. Dit kan naar de grootte die jij wilt. Op deze manier hoeft de video standaard 16 bij 9 niet aangehouden te worden. Dit houdt ook in dat content voor een dergelijk scherm vaak exact op maat wordt ontwikkeld voor dat scherm.

2. Hoeveel licht is er in de omgeving?

  • Bij indoor, zonder direct zonlicht, voldoet iedere tv (350 lumen) werken met een beamer behoort dan ook tot de mogelijkheden.
  • Bij veel daglicht zul je over moeten stappen op professionele monitoren met een hogere lichtopbrengst (750/800 lumen) en een betere techniek om zonlicht te compenseren.
  • Bij direct zonlicht zijn speciale monitoren met een zeer grote lichtopbrengst de beste optie. Wij kunnen schermen leveren met een opbrengst van 2400 lumen. Deze schermen geven veel warmte af en worden in buitenbehuizingen vaak gekoeld.

Een LED oplossing is ideaal bij direct zonlicht en grote kijkafstanden.

Wij kunnen alle benodigde tv’s, monitors of LED oplossingen leveren dit doordat we diverse groothandels hebben waar we scherp kunnen inkopen. Ook installatie en onderhoud van dergelijke installaties kunt u bij ons onderbrengen. Heeft u al een AV distributeur waarmee u een contract heeft, kunnen wij prima adviseren welke producten je het beste kunt bestellen.